Sabtu, 1 Julai 2017

You deserve better ! hwaiting !


Assalamualaikum peeps !
how are ya'll doing? I hope everything is gonna be awesome :)
if you guys didn't know , PT3 is just around the corner . I think it is about 100 days left for me and my batchmate to struggle ourselves before the examination . It sounds tiring tho but oh well , rezeki takkan datang kalau kita tak usaha . 

yaps peeps ! that is my intro for today :D 
kita selalu dengar kawan kita mengeluh bila nampak orang lain punye markah exam lagi hebat daripada dia , it goes something like this :

A: pandai gila dia ! haih insekiyo aku 
B:  ala nak buat camna , tu rezeki dia .

Yes exactly tu memang rezeki dia , tapi kau takkan tak nak rezeki macam dia ? 

sebelum kita cakap pasal rezeki , kita cakap pasal usaha dulu .

awak pernah nampak tak orang yang from zero to millionaire duduk goyang kaki ? pernah? tak en ? dia usaha sungguh2 , kalau fail dia akan try lagi sampai la dia berjaya . 

adakah kita nak cakap tu rezeki dia semata-mata ? c'mmon ya memang Allah akan beri apa yang Dia hendak dekat sesiapa je , tapi usaha tu yang Allah tengok.. 

kalau kita pun takde effort, cakap banyak , doa je panjang . apa pun tak dapat gais.

di kesempatan ini , let's stop procrastinating and start moving ! BELAJAR sebab nak ILMU okay :) bukan untuk straight A's je . 

If you ada goals , you need to prove it by putting your everything in it.
 Kita semua manusia , tiada istilah bodoh pandai . yang penting awak malas atau rajin sahaja :) 

I hope this will be your inspiration to success ! and for me too .