Ahad, 4 Jun 2017

I have issues :'(


Assalamualaikum brothers and sisters ! How are u doing ? Alhamdulillah kita sekarang hidup lagi dalam bulan Ramadhan , so let's take a deep breath and say Alhamdulillah . :)

okay let's jump into our topic for today . Issues ? siapa je takde masalah dalam hidup ? kalau kau rasa nak hidup bahagia tanpa masalah , di Syurga nanti :) tapi kat dunia ni memang akan sentiasa ada cabaran dan dugaan yang mendatang . But guys , let us see issues in different perspective shall we ? :)

Masalah ni memang akan buat kita fikir benda negatif , lagi-lagi bila syaitan dok bisik kat kita macam macam supaya kita jauh dari-Nya .. tapi masalah ni dia macam satu medium jugak untuk kita gagahkan diri ini *cewah* supaya tak jatuh senang sangat . 


Baru-baru ni, sebelum cuti lah en aku cam ade problems sikit dengan some of my friends and lepas balik sekolah i literally cried gaisss haha *bunyi macam wimpy tapi ade ke orang yang ade masalah tak menangis sekejap bro ?*then after dah healed,mood dah kembali ceria , aku bagitau la my mom about my probs because i really need motivation at that time and aku memang tak boleh pendam lama-lama coz it hurts :' 

then my mom pun cakap la "satu kerja yang stupid la kalau membazir air mata dekat orang yang tak worth it,dia buat kita sakit hati kita tak payah la menangis.lawan perasaan nak touching2 tu. Be bold okay? ni baru zaman sekolah , nanti bila dah masuk kerja lagi macam-macam jenis manusia awak akan jumpa ." 

and i'm like 

haah , 100% true . pastu i regret crying kejap lulz 

what i am trying to say is masalah ni hadir dalam hidup kita untuk memberi kita peringatan , amaran atau ujian supaya kita tak jatuh untuk kali kedua . pahe dok? lepastu jangan lari daripada masalah . Masalah yang kene lari daripada awak . Show them who you really are and jangan takut untuk hadapi dugaan hidup ni .