Sabtu, 1 Julai 2017

You deserve better ! hwaiting !


Assalamualaikum peeps !
how are ya'll doing? I hope everything is gonna be awesome :)
if you guys didn't know , PT3 is just around the corner . I think it is about 100 days left for me and my batchmate to struggle ourselves before the examination . It sounds tiring tho but oh well , rezeki takkan datang kalau kita tak usaha . 

yaps peeps ! that is my intro for today :D 
kita selalu dengar kawan kita mengeluh bila nampak orang lain punye markah exam lagi hebat daripada dia , it goes something like this :

A: pandai gila dia ! haih insekiyo aku 
B:  ala nak buat camna , tu rezeki dia .

Yes exactly tu memang rezeki dia , tapi kau takkan tak nak rezeki macam dia ? 

sebelum kita cakap pasal rezeki , kita cakap pasal usaha dulu .

awak pernah nampak tak orang yang from zero to millionaire duduk goyang kaki ? pernah? tak en ? dia usaha sungguh2 , kalau fail dia akan try lagi sampai la dia berjaya . 

adakah kita nak cakap tu rezeki dia semata-mata ? c'mmon ya memang Allah akan beri apa yang Dia hendak dekat sesiapa je , tapi usaha tu yang Allah tengok.. 

kalau kita pun takde effort, cakap banyak , doa je panjang . apa pun tak dapat gais.

di kesempatan ini , let's stop procrastinating and start moving ! BELAJAR sebab nak ILMU okay :) bukan untuk straight A's je . 

If you ada goals , you need to prove it by putting your everything in it.
 Kita semua manusia , tiada istilah bodoh pandai . yang penting awak malas atau rajin sahaja :) 

I hope this will be your inspiration to success ! and for me too . 

 
 

Ahad, 4 Jun 2017

I have issues :'(


Assalamualaikum brothers and sisters ! How are u doing ? Alhamdulillah kita sekarang hidup lagi dalam bulan Ramadhan , so let's take a deep breath and say Alhamdulillah . :)

okay let's jump into our topic for today . Issues ? siapa je takde masalah dalam hidup ? kalau kau rasa nak hidup bahagia tanpa masalah , di Syurga nanti :) tapi kat dunia ni memang akan sentiasa ada cabaran dan dugaan yang mendatang . But guys , let us see issues in different perspective shall we ? :)

Masalah ni memang akan buat kita fikir benda negatif , lagi-lagi bila syaitan dok bisik kat kita macam macam supaya kita jauh dari-Nya .. tapi masalah ni dia macam satu medium jugak untuk kita gagahkan diri ini *cewah* supaya tak jatuh senang sangat . 


Baru-baru ni, sebelum cuti lah en aku cam ade problems sikit dengan some of my friends and lepas balik sekolah i literally cried gaisss haha *bunyi macam wimpy tapi ade ke orang yang ade masalah tak menangis sekejap bro ?*then after dah healed,mood dah kembali ceria , aku bagitau la my mom about my probs because i really need motivation at that time and aku memang tak boleh pendam lama-lama coz it hurts :' 

then my mom pun cakap la "satu kerja yang stupid la kalau membazir air mata dekat orang yang tak worth it,dia buat kita sakit hati kita tak payah la menangis.lawan perasaan nak touching2 tu. Be bold okay? ni baru zaman sekolah , nanti bila dah masuk kerja lagi macam-macam jenis manusia awak akan jumpa ." 

and i'm like 

haah , 100% true . pastu i regret crying kejap lulz 

what i am trying to say is masalah ni hadir dalam hidup kita untuk memberi kita peringatan , amaran atau ujian supaya kita tak jatuh untuk kali kedua . pahe dok? lepastu jangan lari daripada masalah . Masalah yang kene lari daripada awak . Show them who you really are and jangan takut untuk hadapi dugaan hidup ni . 



Selasa, 21 Mac 2017

2017 Special Quote

Assalamualaikum guys ! i just realized that i did not post anything on 2017 yet , so here we go !

"When your heart is truly connected to Allah, you will find many blessings in each of the hundreds of problems you face in life ."

-ramiroo19