Selasa, 22 November 2016

tutorial header like mine ^^

Assalamualaikum everyone! dah lame ghasenye tak buat tutorial ye dak? kali ni kita akan belajar cara nak buat header simple tapi feminine 

FYI aku guna picmonkey je because i'm in loooooooovee with picmonkey (aku guna yang biasa je , bukan royale pack) so kita harus gunakan banyak effort la untuk download font,gambar lawa2 .


LINK
picmonkey - editor
dafont - download font 

STEPS 

1- tekan edit , blank canvas dan pilih saiz header ( kalau nak senang pilih FB cover)
2- jadikan canvas warna putih



3- Then , custom text korang

dekat picmonkey ni punya font pun lelawa tapi kalau nk lain sikit boleh download kat dafont , link aku dah bagi so rajin la sikit usaha *hihi

4- Lepaih tu , pi dekat yang icon butterfly tu , cari la overlays (background cecantik korang)
    dan tukar Blend modes kepada lighten 

5- SIAP ! easy peasy

*boleh save kalau nak* 
tapi kalau nak be different , do it yourself :) DIY 

THANK YOU 






Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Jom Komen