Khamis, 14 April 2016

Kehilangan .


Assalamualaikum People !

kali ni punya entry cam random ah sikit sebab baru berlaku secara tiba2 *haa ye la tu*..
ok-ok Jangan buang masa,,masa itu nyawa (baiklah)

Tadi waktu dekat sekolah , ustazah B.Arab tak hadir so, cikgu yang relief *sorikalausalaheja* arahkan kitorang pergi Bilik Rawatan

Memula cam
"Hah!kene cucuk lagi ke?"

"takkan la ,, cek gigi kut.."

Pastu kami selaku anak murid yang baik lagi cemerlang *InsyaAllah amiin* pun memulakan perjalanan ke bilik rawatan yang terletak di blok form 5 dan agak jauh daripada blok lower form tapi best la en dapat meng"exercisekan" kaki yg dah lama duduk hagahagahag..

So , lepas dah sampai tu ,,cikgu suruh puteri duduk la dalam satu bilik tu yang aku tak ingat dia ada diberi nama atau tak tapi macam bilik untuk buat kudap-kudapan kut ^_^

Sambil2 duduk saja tu cikgu suruh baca Yaasin ,,so kitorang baca la then lepaih nak dekat abis masa tu , kami yang puteri ni adakan sesi tazkirah individually..so each of us boleh share stories\ anything yang dapat menusuk Qalbu ..

Then kawan aku dia story la sikit pasal tajuk yang kalau budak asrama dengar agak pilu macam sembilu kasih ah kan..

Pasal PARENTS , yup .
sensitive kot kawan aku yang lain ,, menangih-nangih ,,

"Kalau korang ada mak bapak waktu skang ni , korang jaga la diorang...kalau diorang pening ke apa ke jangan buat tak layan..kalau la waktu tu Allah dah tetapkan mak bapak korang meninggal waktu diorang pening, Menyesal teramat korang nanti .."

haa macamtu la ayat dia aku ubah sikit ,,

That's 100% true  , tapi ramai orang ambil benda ni ringan .
Your parents lahirkan kau,jaga kau
Susah sangat ke nak spend your time for them?
They don't need your money !
All they want is anak soleh\solehah yang boleh sedekahkan doa untuk diorang bila diorang dah takdak nanti ..
Kau belajar tinggi mana pun , tapi kalau mak ayah kau tak redha ngan kau , kau Kosong , aku ulang  ZERO !!

#AmbilIbrah :)