Jumaat, 13 November 2015

Sabr

"what are you doing with your life?" - said her
"you're wasting your life !" -said him
"kill yourself !" - said everyone

Hmm what a horrible introduction kali ni hehe..
Assalamualaikum w.b.t :)

what is self esteem? self esteem is harga diri right? what will you react to those yang selalu stress kan you and ya know sampai tahap rasa cam orang tak peduli dah diri kita ni :'( how sad. 

But , that doesn't mean it's the end of your life kan :) you always have chances to stand up and fight back . bukan tumbuk tumbuk . just be yourself and show your real identity to those yang suke menyakitkan hati .. 

you know everybody ada haters , ade je orang yang pandang dia tak kene . entah sakit apa sangat la kat mata diorang tu ,, and mungkin kita pun ade la sikit sikit tak suka orang lain jugak . ya ya manusia kan .. but think about it , walaupun orang herdik you , pandang you sebelah mata je , and memang dia janji takkan suke kita , heyyyy tak payah dengar every single thing yang menyakitkan telinga tu , just ignore them . at first maybe susah , but kalau nak berjaya kene susah dulu kann ? :)

: " When someone does something that hurts you , make a promise to yourself and to Allah s.w.t that you will never do the same thing to anyone else ." :

InsyaAllah , kalau kita sabar , ganjarannya syurga . doa yang terbaik pada Allah . 
Mula mula Allah bagi kita plastik yang nampak macam tak best je , tapi kat dalamnya ada banyak hadiah hikmah yang best best . :) 

Sekian , wabillahitaufik walhidayah wassalamualaikum w.b.t


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Jom Komen