Jumaat, 13 November 2015

Sabr

"what are you doing with your life?" - said her
"you're wasting your life !" -said him
"kill yourself !" - said everyone

Hmm what a horrible introduction kali ni hehe..
Assalamualaikum w.b.t :)

what is self esteem? self esteem is harga diri right? what will you react to those yang selalu stress kan you and ya know sampai tahap rasa cam orang tak peduli dah diri kita ni :'( how sad. 

But , that doesn't mean it's the end of your life kan :) you always have chances to stand up and fight back . bukan tumbuk tumbuk . just be yourself and show your real identity to those yang suke menyakitkan hati .. 

you know everybody ada haters , ade je orang yang pandang dia tak kene . entah sakit apa sangat la kat mata diorang tu ,, and mungkin kita pun ade la sikit sikit tak suka orang lain jugak . ya ya manusia kan .. but think about it , walaupun orang herdik you , pandang you sebelah mata je , and memang dia janji takkan suke kita , heyyyy tak payah dengar every single thing yang menyakitkan telinga tu , just ignore them . at first maybe susah , but kalau nak berjaya kene susah dulu kann ? :)

: " When someone does something that hurts you , make a promise to yourself and to Allah s.w.t that you will never do the same thing to anyone else ." :

InsyaAllah , kalau kita sabar , ganjarannya syurga . doa yang terbaik pada Allah . 
Mula mula Allah bagi kita plastik yang nampak macam tak best je , tapi kat dalamnya ada banyak hadiah hikmah yang best best . :) 

Sekian , wabillahitaufik walhidayah wassalamualaikum w.b.t


Rabu, 11 November 2015

Alkisah Huda

Aaaaa~ hi korang assalamualaikum 
Lama dah tak sembang kencunk* ngan korang *_* 
Before we start it , just to let you guys know kite baru je lepas habis final exams *yipppie* ! 
Ok berdasarkan pernyataan di atas anda tahu sebab nya bukan ? Ehe.

________________

tahun depan naik form 2 huish terasa kini kian sudah mencecah tahap tua . ok ok 
So, my sadiqati ask me to be featured in my post for today. 
Jangan kata huda tak payung :P

Dia sekolah imtiaz wuuu~~~~~ hahaha dulu dia ni penyebab barang baru orang cepat rosak -_- frust gile kalau dia ambik barang saya then main conteng², gunting tali beg haha tapi bagus la gak en menunjuk kan kitorang ni jenis relax ah ko ni .. Haa centu la friendship kitorang ni agak ohsem la en en .. 

Then one day(2011) , milo kan buat kotak yang straw dia ade lubang empat tu kan , waktu tu huda bwk waktu rehat ofcosla untuk minum kan tapi sebab waktu tu kitorang semua cam eksaited gile sekali huda pegi tekan air kotak tu percik kat tudung i XD waktu tu menangis ya Allah .. Tak kawan dua hari ... Tu fight antara kitorang yang paling the bomb hehe.. Sekarang mne nak rase centu dah , semua ngadap fon je *cakapngandirisendirike* hahahaha ok ok ketemu lagi kite nanti baii ~

P/s:sorry for my broken english .sekian tq