Jumaat, 28 Ogos 2015

people come and go

assalamualaikum, i just wanted to share some reality story..mana tau pendapat kita seghupaa ^^

so what's with the tajuk? r u okay? 

ye im okay je .. ehehehe saje acah

orang yang datang dalam hidup kita kan , diorang mesti kene pergi balik. kinda sad .. bila kita rase dia special , dia paling banyak tolong kita, always there when we need them or when we tgh bergumbiraa..yup that's the reality.

whoever comes into your life , hargailah diorang.
kau gaduh ngan dia sekali pun, dia tetap pernah bantu kau(kalau pernahla) if you don't know how to appreciate them , uish then at the end don't regret . 

this entry pendek je.. sebab baru terlintas nak tulis ehehe. :) 

and this is a letter for you, yes you . 

Jumaat, 21 Ogos 2015

qowiy

assalamualaikum w.b.t

you know what? kadang i have that one feeling yang rasa semuanya bosan, semuanya sangat lah tak naikkan semangat,semuanya aku rasa down kejap.stress and banyak la..

i don't know what i suppose to do waktu tu , apa yang tak kena? did i do something orang tak suka? 

the answer is i really don't know,
and i'm trying to understand myself.

wahai diri semoga kau tabah . bukan hari ini tapi untuk setiap hari .

and you know what?

i really get bored easily dengan keadaan sekeliling , hari hari sama je .. (korang faham ke apa yang daku merepeks ini) haha.. tapi it's okay,

semakin kita dewasa,semakin kita rasa 
hidup itu pelbagai .

pilih yang mana betul 
insyaAllah.

thanks for reading this entry

Sabtu, 8 Ogos 2015

Heart

Assalamualaikum w.b.t


Hati kau.
Pernah tak kau jaga?

Hati kau.
Pernah tak kau rasa?

Hati kau.
Pernah tak kau dengar?

Punyalah senang hati kau jatuh dengan cinta manusia sampai cinta Allah kau buat buat lupa ---

Senang sangat nye kau.

Kau tau tapi kau buat buat tak tau.
Aku bukan apa,cuma 

aku nasihatkan untuk diri aku juga , yang banyak kesilapan ini.

Jaga lah Hati , 

Bersihkan balik Hati .

Astaghfirullah Hal Azimm,

Allah Cinta Kau, Kau Cinta Allah Balik.

Jangan sampai Allah tak pandang kau , baru kau nak menyesal .

:)

Kita Boleh .