Jumaat, 13 November 2015

Sabr

"what are you doing with your life?" - said her
"you're wasting your life !" -said him
"kill yourself !" - said everyone

Hmm what a horrible introduction kali ni hehe..
Assalamualaikum w.b.t :)

what is self esteem? self esteem is harga diri right? what will you react to those yang selalu stress kan you and ya know sampai tahap rasa cam orang tak peduli dah diri kita ni :'( how sad. 

But , that doesn't mean it's the end of your life kan :) you always have chances to stand up and fight back . bukan tumbuk tumbuk . just be yourself and show your real identity to those yang suke menyakitkan hati .. 

you know everybody ada haters , ade je orang yang pandang dia tak kene . entah sakit apa sangat la kat mata diorang tu ,, and mungkin kita pun ade la sikit sikit tak suka orang lain jugak . ya ya manusia kan .. but think about it , walaupun orang herdik you , pandang you sebelah mata je , and memang dia janji takkan suke kita , heyyyy tak payah dengar every single thing yang menyakitkan telinga tu , just ignore them . at first maybe susah , but kalau nak berjaya kene susah dulu kann ? :)

: " When someone does something that hurts you , make a promise to yourself and to Allah s.w.t that you will never do the same thing to anyone else ." :

InsyaAllah , kalau kita sabar , ganjarannya syurga . doa yang terbaik pada Allah . 
Mula mula Allah bagi kita plastik yang nampak macam tak best je , tapi kat dalamnya ada banyak hadiah hikmah yang best best . :) 

Sekian , wabillahitaufik walhidayah wassalamualaikum w.b.t


Rabu, 11 November 2015

Alkisah Huda

Aaaaa~ hi korang assalamualaikum 
Lama dah tak sembang kencunk* ngan korang *_* 
Before we start it , just to let you guys know kite baru je lepas habis final exams *yipppie* ! 
Ok berdasarkan pernyataan di atas anda tahu sebab nya bukan ? Ehe.

________________

tahun depan naik form 2 huish terasa kini kian sudah mencecah tahap tua . ok ok 
So, my sadiqati ask me to be featured in my post for today. 
Jangan kata huda tak payung :P

Dia sekolah imtiaz wuuu~~~~~ hahaha dulu dia ni penyebab barang baru orang cepat rosak -_- frust gile kalau dia ambik barang saya then main conteng², gunting tali beg haha tapi bagus la gak en menunjuk kan kitorang ni jenis relax ah ko ni .. Haa centu la friendship kitorang ni agak ohsem la en en .. 

Then one day(2011) , milo kan buat kotak yang straw dia ade lubang empat tu kan , waktu tu huda bwk waktu rehat ofcosla untuk minum kan tapi sebab waktu tu kitorang semua cam eksaited gile sekali huda pegi tekan air kotak tu percik kat tudung i XD waktu tu menangis ya Allah .. Tak kawan dua hari ... Tu fight antara kitorang yang paling the bomb hehe.. Sekarang mne nak rase centu dah , semua ngadap fon je *cakapngandirisendirike* hahahaha ok ok ketemu lagi kite nanti baii ~

P/s:sorry for my broken english .sekian tq 

Sabtu, 3 Oktober 2015

Pain Changes people (?)



 Assalamualaikum w.b.t

"ish Illy nih,pehal tajuk macam sedih je"..

ahahahahahah eh manade la haha

tapi kalau awak rasa awak disakiti,awak jangan buat balik benda sama kat orang tu balik.

Forgive and Forget .

"eii,,takkan org yang menyakiti kita senang senang jeh nak maafkan!!tak logik!"
(sambil hentak kaki bermaglamilami)


actually memang itu yang kita kene buat

treat people with the most kind way .
even though they hurt us ,
maybe there's a hikmah.

mana tau kita berubah kpd lebih baik slps disakiti.

Allah je yang tahu.

wallahualam.
:). 


Jumaat, 28 Ogos 2015

people come and go

assalamualaikum, i just wanted to share some reality story..mana tau pendapat kita seghupaa ^^

so what's with the tajuk? r u okay? 

ye im okay je .. ehehehe saje acah

orang yang datang dalam hidup kita kan , diorang mesti kene pergi balik. kinda sad .. bila kita rase dia special , dia paling banyak tolong kita, always there when we need them or when we tgh bergumbiraa..yup that's the reality.

whoever comes into your life , hargailah diorang.
kau gaduh ngan dia sekali pun, dia tetap pernah bantu kau(kalau pernahla) if you don't know how to appreciate them , uish then at the end don't regret . 

this entry pendek je.. sebab baru terlintas nak tulis ehehe. :) 

and this is a letter for you, yes you . 

Jumaat, 21 Ogos 2015

qowiy

assalamualaikum w.b.t

you know what? kadang i have that one feeling yang rasa semuanya bosan, semuanya sangat lah tak naikkan semangat,semuanya aku rasa down kejap.stress and banyak la..

i don't know what i suppose to do waktu tu , apa yang tak kena? did i do something orang tak suka? 

the answer is i really don't know,
and i'm trying to understand myself.

wahai diri semoga kau tabah . bukan hari ini tapi untuk setiap hari .

and you know what?

i really get bored easily dengan keadaan sekeliling , hari hari sama je .. (korang faham ke apa yang daku merepeks ini) haha.. tapi it's okay,

semakin kita dewasa,semakin kita rasa 
hidup itu pelbagai .

pilih yang mana betul 
insyaAllah.

thanks for reading this entry

Sabtu, 8 Ogos 2015

Heart

Assalamualaikum w.b.t


Hati kau.
Pernah tak kau jaga?

Hati kau.
Pernah tak kau rasa?

Hati kau.
Pernah tak kau dengar?

Punyalah senang hati kau jatuh dengan cinta manusia sampai cinta Allah kau buat buat lupa ---

Senang sangat nye kau.

Kau tau tapi kau buat buat tak tau.
Aku bukan apa,cuma 

aku nasihatkan untuk diri aku juga , yang banyak kesilapan ini.

Jaga lah Hati , 

Bersihkan balik Hati .

Astaghfirullah Hal Azimm,

Allah Cinta Kau, Kau Cinta Allah Balik.

Jangan sampai Allah tak pandang kau , baru kau nak menyesal .

:)

Kita Boleh .

Jumaat, 26 Jun 2015

Hakikat? hakikat.

 Kita kalau nak sesuatu ,cepat je  ingat Allah.
bila senang? doa panjang pun taknak.
sebab apa?

Sebab kita rasa apa yang kita dapat dah cukup. kan?
Kita rasa kita dah tak perlu minta kat Allah . 

pfft.

hakikatnya,
kita manusia 
Dia tuhan kita.

Sabtu, 20 Jun 2015

a shoutout for someone's special

INSERTLAGUIT'sBEENALONGDAYWITHOUTYOUMYFRIEND



assalamualaikum hai guyssss ,, last entry bulan 5 wow lame nyeee '-' pfft.
bertemu jugak kita dengan Ramadhan Al Mubarak , alhamdulillah Allah panjangkan umur kita :) ,, tujuan sebenar ni nak bagitau pasal budak ni ,, tapi diam diam udahle *cengscammakcikmakcikbergossipgituw* 

aku kenal dia baru tahun ni , dia senior jgk la kat sekolah sebab dia sec intake kat Maahad and im 4th so yea,,( actually intake 4 diambil pd bulan feb soo takde la jauh sgt jarak nye but still ) ok who cares,

I admire her passion a lot act,but tu dulu skang kitorang dh gila gila tak mcm dulu, DULU NERD SEMUA BENDA MALU MALU NAK JADI GILA PADEHAL BOLEH JE hehehe..
nak tau nama dia ape? haaa pegi bukak link NI ,, korang akan tau nama dia ape.. 

in my opinion we have some chemistry . YEAH BETUL , antaranya

  • spek same (saizjelain)
  • warna rumah sukan
  • budak luar
  • style tudung 
  • jaga feeds instagram *muntahwekk
  • and cool
YE , Tapi ade banyak lagi actually. tapi taknak la tulis panjang2 bagi mengelakkan kemuntahan hijau .

dialah deskmate,org untuk dipukul,disepak,dipeluk,digenggamtangan,dipermainkan,diceritakanmasalahsemasa,dikongsiceritakucing dan BANYAK LA.. dulu segan gila nk tegur dia sebab dia pandai and me just like potato , -_- hahaha.

thanks wak sebab tegur kite dulu, even tho awk byk kali ejek kite pendek,gemuk dan sbgainya walhal saye tinggi,dan kurus . *jkjkjkjkjkjkjk i still lap u !! 
untung dapat kawan ngan Illy Syakira ni,, sebab dapat belajar camne nk jadi *insertsOKCOOLemoji* COOL . 

ya ok that's all thank you for reading this entry . mintak maaf buat korang termuntah byk kali . ye lah nanti batal puasa . :) *jkjkjkjkjk

Rabu, 13 Mei 2015

Iman •••



:)" no beauty shines brighter than that of a good heart . "


Dear muslimah , 
. Keep your dignity . Be strong .