Khamis, 19 Disember 2013

Tutorial Cantikkan Blog (Newbie)

Berdasarkan title telah dimaklumkan bahawa harini cikgu illy akan ajarkan cara cantikkan blog dengan mudah ok?

Ikut steps yg diberi..

1.Please jangan gune blogskin kerana blogskin sangat terang warnanya and boleh merosakkan mata..arrgghh geram betul hehe
kalau nak gune boleh je..
2.kalau korang nak blog jadi kemas please guna template ethereal mcm kat bawah ni..

3. Jangan guna navbar biru hitam or lain lain sebab kite nak tengok blog kite jadi mcm blogskin tapi bukan blogskin (adapaham?)
tak tau navbar?navbar yang bawah ni

kalau boleh tekan off je..

4.gunakan background yang tenang je..maknanya dia sweet je colour nye 
contoh:-boleh ambik

nice kan? :)

5.jangan letak benda kat bawah ni sbb kadang kadang dia tutup post yang orang nak baca ..

okeh tu je entry kali ni harap boleh bantu korang ..kbai




If you wanna ask me something go to my cbox! :)

Be my followers (Y)

Thanks for reading this entry..Please come again

1 ulasan:

Jom Komen