Isnin, 23 Disember 2013

tutorial buat gif (photoscape)



hye.. just nk tunjukkan kat korang tutorial buat gif menggunakan photoscape..
Ready,Start!

1.go to photoscape and click Editor
2.then open your cute Background ..
3.Design your gif with text,stickers or anything that you want..
4.and then, save your picture..
like this



5.and then,you must click animated gif like this

6.then,drag your photos like I gave you my example pictures..

like this


Got It? good (Y)

7.Just Save ..Done ! :) 






 Assalamualaikum,,then.. berjumpa lagi di saat dan waktu yang lain..kbai

Khamis, 19 Disember 2013

Tutorial Cantikkan Blog (Newbie)

Berdasarkan title telah dimaklumkan bahawa harini cikgu illy akan ajarkan cara cantikkan blog dengan mudah ok?

Ikut steps yg diberi..

1.Please jangan gune blogskin kerana blogskin sangat terang warnanya and boleh merosakkan mata..arrgghh geram betul hehe
kalau nak gune boleh je..
2.kalau korang nak blog jadi kemas please guna template ethereal mcm kat bawah ni..

3. Jangan guna navbar biru hitam or lain lain sebab kite nak tengok blog kite jadi mcm blogskin tapi bukan blogskin (adapaham?)
tak tau navbar?navbar yang bawah ni

kalau boleh tekan off je..

4.gunakan background yang tenang je..maknanya dia sweet je colour nye 
contoh:-boleh ambik

nice kan? :)

5.jangan letak benda kat bawah ni sbb kadang kadang dia tutup post yang orang nak baca ..

okeh tu je entry kali ni harap boleh bantu korang ..kbai




If you wanna ask me something go to my cbox! :)

Be my followers (Y)

Thanks for reading this entry..Please come again

Isnin, 16 Disember 2013

tutorial for blogger (Back to top button)

 Assalamualaikum,, so this tuto inspired by : http://adlina-afifah.blogspot.com/ atau pun adlin iaitu kawan saya..
so let's begin ..Kalau tak menjadi boleh komen ok?

 Contoh Back to top:-



1. Copy code kat bawah ni dulu ,

URL ICON BACK TO TOP KORANG?t=1287452175"
 />


2 . Dashboard->Design->Page Element->Add Gadget-        >HTML/JAVASCRIPT.

3. Then save je :) 
credit:http://lieypunyablog.blogspot.com/


Icon boleh didapati di sini : icon back to top

atau boleh copy paste kod ni and letak kat URL ICON BACK TO TOP KORANG


yg ATAS NIH SAYA BUAT..


---------------------Thanks for reading------------------------

Jumaat, 4 Oktober 2013

Islam Is Perfect

         Assalamualaikum~hai selamat hari minggu..jom relaxkan badan dengan quotes nie...